Print deze pagina Zoek door deze website

Welkom op de website van Dierenbescherming Limburg.

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren. 

Kerntaken

  • Dierennoodhulp (o.a. opvang van dieren)
  • Toezicht dierenwelzijn (inspectiewerk)
  • Politieke beïnvloeding (politieke lobby)
  • Maatschappelijke beïnvloeding (o.a. (publieks)voorlichting )

Ook in Limburg is de Dierenbescherming zeer actief. Vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born wordt dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van dierenwelzijn. In het dierenbeschermingscentrum worden alle thuisloze en zwerfhonden-en katten van Zuid-Limburg opgevangen, eveneens is in het centrum de meldkamer van Dierenbescherming Limburg gevestigd en is dit de standplaats van de dierenambulance Dierenbescherming.  

Belangrijke contactgegevens: 

  • Dierenbescherming Limburg hanteert één centraal telefoonnummer om meldingen over dieren in nood te melden. Dit nummer is 0900 700 9000. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U bereikt via dit nummer ook onze dierenambulance.
  • Dierenbeschermingscentrum Limburg is telefonisch bereikbaar via 088 811 3600.
    Als u dit nummer belt, krijgt u onze telefoniste aan de lijn. Middels dit nummer kunt u een afspraak maken om het dierenbeschermingscentrum te bezoeken, bijvoorbeeld om kennis te maken met een van onze opvangdieren. Let op: Het is niet mogelijk zonder afspraak bij onze asieldieren te kijken. Om er zeker van te zijn dat u en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met u te voeren. U kunt een afspraak maken via limburg@dierenbescherming.nl
  • Wilt u melding doen van een dier in nood of dierenmishandeling/-verwaarlozing? Bel dan het meldpunt van de politie ‘144, red een dier’.
  • Dierenbescherming Limburg werkt vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg/ Langereweg 9 / 6121 SB / Born. Klik hier voor de routebeschrijving. 
Dierenbescherming Limburg is bij de belastingdienst aangemerkt met een ANBI status.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Om te voldoen aan de verplichtingen van de Belastingdienst worden een aantal zaken online gepubliceerd door de landelijke Dierenbescherming.

U kunt alle benodigde gegevens hier terugvinden.
Nieuws: Geen nestvorming ooievaars in Puth

21 apr 2015 - Categorie: Algemeen
In Puth wordt sinds enkele weken een ooievaar gesignaleerd op een sirenemast. Het is vaste prik dat het dier hier 's avonds verschijnt en de nacht doorbrengt op de mast. 
Lees meer »
 

Nieuws: Dierenbeschermingscentrum Limburg verkooppunt Vegetarische Slager

31 mrt 2015 - Categorie: Algemeen
Vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg (Langereweg 9/Born) worden producten van de Vegetarische Slager verkocht. 
Lees meer »
 

Nieuws: Kom ook naar onze familiefotoshoot!

13 mrt 2015 - Categorie: Algemeen
De familiefeestdagen als moederdag en vaderdag komen er weer aan en wat is een leuker kado om te geven dan een mooie foto waar jij met je gezin en huisdier opstaat?
Lees meer »
 

Nieuws: Zaterdag 28 Maart: Workshop “Veilige omgang met huisdieren, voor ouders en kinderen”

6 mrt 2015 - Categorie: Algemeen
Dierenbescherming Limburg organiseert op zaterdag 28 maart in Dierenbeschermingscentrum Limburg een interactieve workshop “Veilige omgang met huisdieren, voor ouders & kinderen.” 
Lees meer »
 

Nieuws: Gezocht: gastgezinnen voor jonge katjes

26 feb 2015 - Categorie: Algemeen
Dierenbescherming Limburg is op zoek naar gastgezinnen voor de tijdelijke opvang van jonge katjes in de regio’s Sittard-Geleen, Maastricht, Heuvelland en Parkstad. 
Lees meer »
 
Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
 


Asieldier in het zonnetje

Detailfoto Naam: Jut en Jul

Mogen wij bij jou komen scharrelen?
Meer informatie »