Print deze pagina Zoek door deze website

Welkom op de website van Dierenbescherming Limburg.

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren. 

Kerntaken

  • Dierennoodhulp (o.a. opvang van dieren)
  • Toezicht dierenwelzijn (inspectiewerk)
  • Politieke beïnvloeding (politieke lobby)
  • Maatschappelijke beïnvloeding (o.a. (publieks)voorlichting )

Ook in Limburg is de Dierenbescherming zeer actief. Vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born wordt dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van dierenwelzijn. In het dierenbeschermingscentrum worden alle thuisloze en zwerfhonden-en katten van Zuid-Limburg opgevangen, eveneens is in het centrum de meldkamer van Dierenbescherming Limburg gevestigd en is dit de standplaats van de dierenambulance Dierenbescherming.  

Belangrijke contactgegevens: 

  • Dierenbescherming Limburg hanteert één centraal telefoonnummer om meldingen over dieren in nood te melden. Dit nummer is 0900 700 9000. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U bereikt via dit nummer ook onze dierenambulance.
  • Dierenbeschermingscentrum Limburg is telefonisch bereikbaar via 088 811 3600.
    Als u dit nummer belt, krijgt u onze telefoniste aan de lijn. Middels dit nummer kunt u een afspraak maken om het dierenbeschermingscentrum te bezoeken, bijvoorbeeld om kennis te maken met een van onze opvangdieren. Let op: Het is niet mogelijk zonder afspraak bij onze asieldieren te kijken. Om er zeker van te zijn dat u en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met u te voeren. U kunt een afspraak maken via limburg@dierenbescherming.nl
  • Wilt u melding doen van een dier in nood of dierenmishandeling/-verwaarlozing? Bel dan het meldpunt van de politie ‘144, red een dier’.
  • Dierenbescherming Limburg werkt vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg/ Langereweg 9 / 6121 SB / Born. Klik hier voor de routebeschrijving. 
Dierenbescherming Limburg is bij de belastingdienst aangemerkt met een ANBI status.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Om te voldoen aan de verplichtingen van de Belastingdienst worden een aantal zaken online gepubliceerd door de landelijke Dierenbescherming.

U kunt alle benodigde gegevens hier terugvinden.
Nieuws: Update hondenwasdag 29 augustus

27 aug 2015 - Categorie: Algemeen
Aanstaande zaterdag organiseren wij voor het derde jaar een hondenwasdag in Dierenbeschermingscentrum Limburg. De afgelopen weken heb je wellicht onze berichten hierover gelezen. Ben je van plan om te komen? Superleuk! Lees onderstaande info ajb even door.
Lees meer »
 

Nieuws: Dierenbescherming start nieuwe cursus Dieren-EHBO

26 aug 2015 - Categorie: Algemeen
Dierenbescherming Limburg start op 18 november een cursus Dieren-EHBO en jij kunt je daarvoor aanmelden!
Lees meer »
 

Nieuws: Haenen Gerechtsdeurwaarders steunt Dierenbescherming Limburg

14 jul 2015 - Categorie: Algemeen
Met veel regelmaat betalen mensen hun rekening aan ons niet. Hartstikke vervelend, dit gaat immers ten koste van de hulpverlening aan andere noodlijdende dieren. Om toch onze hulp te blijven bieden zijn we zijn daarom blij dat we onlangs in gesprek zijn gegaan met Haenen Gerechtsdeurwaarders. 
Lees meer »
 

Nieuws: Bedankt voor de donatie Pets Place!

3 jul 2015 - Categorie: Algemeen
Pets Place heeft ons een hele mooie donatie voer en snacks voor onze dieren gegund. Dat zal ongetwijfeld goed gaan smaken. Hartelijk bedankt hiervoor!
Lees meer »
 

Nieuws: Dierenbescherming Limburg start met chippen konijnen.

3 jul 2015 - Categorie: Algemeen
Alle konijnen die via ons herplaatst worden bij een nieuwe eigenaar zijn voortaan ook gechipt. Als Dierenbescherming vinden we dit een logische aanvulling op de voordelen die het heeft om een konijn via een opvang te adopteren.
Lees meer »
 
Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
 


Asieldier in het zonnetje

Detailfoto Naam: Cajun

Cajun zoekt baas die net als hij houd van lange wandelingen en gezelschap
Meer informatie »