Print deze pagina Zoek door deze website

Welkom op de website van Dierenbescherming Limburg.

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren. 

Kerntaken

  • Dierennoodhulp (o.a. opvang van dieren)
  • Toezicht dierenwelzijn (inspectiewerk)
  • Politieke beïnvloeding (politieke lobby)
  • Maatschappelijke beïnvloeding (o.a. (publieks)voorlichting )

Ook in Limburg is de Dierenbescherming zeer actief. Vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born wordt dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van dierenwelzijn. In het dierenbeschermingscentrum worden alle thuisloze en zwerfhonden-en katten van Zuid-Limburg opgevangen, eveneens is in het centrum de meldkamer van Dierenbescherming Limburg gevestigd en is dit de standplaats van de dierenambulance Dierenbescherming.  

Belangrijke contactgegevens: 

  • Dierenbescherming Limburg hanteert één centraal telefoonnummer om meldingen over dieren in nood te melden. Dit nummer is 0900 700 9000. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U bereikt via dit nummer ook onze dierenambulance.
  • Dierenbeschermingscentrum Limburg is telefonisch bereikbaar via 088 811 3600.
    Als u dit nummer belt, krijgt u onze telefoniste aan de lijn. Middels dit nummer kunt u een afspraak maken om het dierenbeschermingscentrum te bezoeken, bijvoorbeeld om kennis te maken met een van onze opvangdieren. Let op: Het is niet mogelijk zonder afspraak bij onze asieldieren te kijken. Om er zeker van te zijn dat u en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met u te voeren. U kunt een afspraak maken via limburg@dierenbescherming.nl
  • Wilt u melding doen van een dier in nood of dierenmishandeling/-verwaarlozing? Bel dan het meldpunt van de politie ‘144, red een dier’.
  • Dierenbescherming Limburg werkt vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg/ Langereweg 9 / 6121 SB / Born. Klik hier voor de routebeschrijving. 
Dierenbescherming Limburg is bij de belastingdienst aangemerkt met een ANBI status.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Om te voldoen aan de verplichtingen van de Belastingdienst worden een aantal zaken online gepubliceerd door de landelijke Dierenbescherming.

U kunt alle benodigde gegevens hier terugvinden.
Nieuws: 29 Augustus: hondenwasdag Dierenbeschermingscentrum Limburg

25 jun 2015 - Categorie: Algemeen
Op 29 augustus* organiseert Dierenbescherming Limburg een hondenwasdag in Dierenbeschermingscentrum Limburg (Langereweg 9/ Born.) 
Lees meer »
 

Nieuws: Geonius bedankt!

11 jun 2015 - Categorie: Algemeen
Vandaag bracht een deel van het team van Geonius, een kwalitatief hoogwaardig ingenieursbureau in de sectoren infrastructuur, water, milieu, geotechniek, landschap, ecologie en bouw een dag door in Dierenbeschermingscentrum Limburg.
Lees meer »
 

Nieuws: Gun jonge vogels de tijd!

9 jun 2015 - Categorie: Algemeen
Dierenbescherming Limburg doet een beroep aan eenieder die een jonge vogel vindt: “Laat de jonge vogel rustig zitten totdat hij sterk genoeg is om zijn vleugels te spreiden.”
Lees meer »
 

Nieuws: #Geefommij; Dierenbescherming zet asieldieren in het zonnetje

1 jun 2015 - Categorie: Algemeen
1 juni 2015 – Er bestaan veel vooroordelen over asieldieren, zo blijkt uit recent onderzoek van de Dierenbescherming. Ruim 41% van de mensen is in de veronderstelling dat asieldieren altijd gedragsproblemen hebben. Om de asieldieren in het zonnetje te zetten start de Dierenbescherming op 1 juni de campagne #geefommij
Lees meer »
 

Nieuws: Strijdplan om online impulsaankopen van dieren te voorkomen

28 apr 2015 - Categorie: Algemeen
Veel dieren worden in een opwelling aangeschaft. Om online impulsaankopen een halt toe te roepen, voeren de Dierenbescherming en een aantal partnerorganisaties sinds eind 2013 gesprekken met handelsplaatsen zoals Speurders en Marktplaats. 
Lees meer »
 
Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
 


Asieldier in het zonnetje

Detailfoto Naam: Gizmo (thuisbemiddeling)

Knuffelpoes zoekt nieuw huisje waar ze wel naar buiten kan
Meer informatie »