Print deze pagina Zoek door deze website

Welkom op de website van Dierenbescherming Limburg.

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren. 

Kerntaken

  • Dierennoodhulp (o.a. opvang van dieren)
  • Toezicht dierenwelzijn (inspectiewerk)
  • Politieke beïnvloeding (politieke lobby)
  • Maatschappelijke beïnvloeding (o.a. (publieks)voorlichting )

Ook in Limburg is de Dierenbescherming zeer actief. Vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born wordt dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van dierenwelzijn. In het dierenbeschermingscentrum worden alle thuisloze en zwerfhonden-en katten van Zuid-Limburg opgevangen, eveneens is in het centrum de meldkamer van Dierenbescherming Limburg gevestigd en is dit de standplaats van de dierenambulance Dierenbescherming.  

Belangrijke contactgegevens: 

  • Dierenbescherming Limburg hanteert één centraal telefoonnummer om meldingen over dieren in nood te melden. Dit nummer is 0900 700 9000. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U bereikt via dit nummer ook onze dierenambulance.
  • Dierenbeschermingscentrum Limburg is telefonisch bereikbaar via 088 811 3600.
    Als u dit nummer belt, krijgt u onze telefoniste aan de lijn. Middels dit nummer kunt u een afspraak maken om het dierenbeschermingscentrum te bezoeken, bijvoorbeeld om kennis te maken met een van onze opvangdieren. Let op: Het is niet mogelijk zonder afspraak bij onze asieldieren te kijken. Om er zeker van te zijn dat u en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met u te voeren. U kunt een afspraak maken via limburg@dierenbescherming.nl
  • Wilt u melding doen van een dier in nood of dierenmishandeling/-verwaarlozing? Bel dan het meldpunt van de politie ‘144, red een dier’.
  • Dierenbescherming Limburg werkt vanuit Dierenbeschermingscentrum Limburg/ Langereweg 9 / 6121 SB / Born. Klik hier voor de routebeschrijving. 
Dierenbescherming Limburg is bij de belastingdienst aangemerkt met een ANBI status.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Om te voldoen aan de verplichtingen van de Belastingdienst worden een aantal zaken online gepubliceerd door de landelijke Dierenbescherming.

U kunt alle benodigde gegevens hier terugvinden.
Nieuws: Kadotip!

10 dec 2015 - Categorie: Algemeen
Op zoek naar een mooi kado voor de feestdagen? Laat de getalenteerde Miriam dan een tekening in houtskool of in pasteltinten maken van een geliefd huisdier. 
Lees meer »
 

Nieuws: Carol Leclaire wint Ida Zilverschoon Prijs

27 nov 2015 - Categorie: Algemeen
Carol Leclaire vrijwilliger bij de Dierenbescherming Limburg, heeft de Ida Zilverschoon Prijs ontvangen. De prijs, een geldbedrag van 250 euro, krijgt zij voor het geweldige werk dat zij doet als gastgezin voor (schuwe) zwerfkittens.  
Lees meer »
 

Nieuws: Beperkte bereikbaarheid op 30 november

26 nov 2015 - Categorie: Algemeen
Wegens geplande werkzaamheden van onze energieleverancier Enexis is Dierenbescherming Limburg op maandag 30 november vanaf 10:00 uur mogelijk beperkter bereikbaar.
Lees meer »
 

Nieuws: Gastgezinnen voor oudere katten gezocht

9 nov 2015 - Categorie: Algemeen
Dierenbescherming Limurg zoekt gastgezinnen die bejaarde, ziekelijke katten een mooie, oude dag willen bezorgen. 
Lees meer »
 

Nieuws: Vier elektrisch aangedreven Dierentransporters voor Dierenbescherming Limburg.

22 okt 2015 - Categorie: Algemeen
Vier vrijwillige ambulancechauffeurs van Dierenbescherming Limburg hadden vandaag een afwijkende dag. Zij mochten namelijk vier Dierentransporters in ontvangst nemen. 
Lees meer »
 
Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht
 


Asieldier in het zonnetje

Detailfoto Naam: Rebel

Vriendelijke hond zoekt baas met veel tijd
Meer informatie »